New York, jo më duhan në moshë 18-vjeçare

85

DUHANNew York vendosi të rrisë moshën e konsumimit të duhanit.

Në mbledhjen e Këshillit,u votua që konsumimi i cigares, ligjërisht të fillojë në moshën 21-vjeçare dhe jo më, në moshën 18-vjeçare, siç ka qenë deri më tani.

  New York-u bëhet kështu një nga vendet më të populluara të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, i cili e rrit moshën minimale të konsumimit të duhanit, raporton “Associated Press”.

Në këtë ligj, bëjnë pjesë edhe konsumimi i cigareve elektrike.

Ndërkohë, në Shqipëri, mosha minimale e konsumimit të duhanit është 18 vjeç.