Published On: Mar, Maj 7th, 2019

Ndërtohet skulptura më e madhe e shpendëve në botë

Share This
Tags

Me një gjatësi 60 metra dhe gjerësi 45 metra, kjo është skulptura më e madhe e shpendëve në botë.

Skulptura gjigante e betonit në zemër të Kerala në Indi, e quajtur Jatayu Earth Center, mori gjashtë vjet për të ndërtuar.

Ideja ishte e regjisorit dhe skulptorit indian Rajiv Anchal, i cili gjithmonë ëndërronte të sjellë në jetë zogun mitik Jatayun.

Sipas legjendës Hindu, Jatayu dëshmoi momentin kur princesha Sita u rrëmbye nga mbreti i keq Ravana. Kur Jatayu  u përpoq ta ndalonte, Ravana i preu njërin nga krahët me shpatë.

Dhe në përputhje me historinë, Jatayu  u ndërtua vetëm me një krah.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>