NATO shënjestrohet nga një sulm kibernetik

40

1natoNATO njoftoi sot se është bërë objekt i një sulmi të gjërë kibernetik pretenduar nga piratët e Ukrainës, të cilët bllokuan funksionimin e disa faqeve të internetit, megjithëse puna e disa prej tyre u rivendos.
Sulmi me synim mosfunksionimin e shërbimeve (DDoS) vijoi gjatë paradites megjithëse disa prej site-ve u rregulluan, njoftoi zëdhënësi i Aleancës Atlantike, Oana Lungescu në Twitter.
“Integriteti i sistemeve të NATO-s nuk është prekur dhe vijon puna për t’i bërë operacionalë tërësinë e faqeve të internetit”, theksoi ai.
Faqja kryesore e internetit e NATO-s, www.otan.int, ishte e bllokuar gjatë mëngjesit.
Sulmi DDoS konsistoi në shtimin e kërkesave mbi një faqe interneti për bllokim e saj