NATO: Krimeja kërcënimi më i madh për stabilitetin e Evropës që prej Luftës së Ftohtë

49

1natoSekretari i përgjithshëm i NATO-s, Anders Fogh Rasmussen u shpreh sot se bashkimi i Krimesë me Rusinë përbënte kërcënimin më të rëndë për stabilitetin e Evropës që prej Luftës së Ftohtë.

”Kemi parë kriza të tjera në Evropë këto vitet e fundit: Ballkani në vitet ’90, Gjeorgjia në 2008-n. Por, ky është kërcënimi më i rëndë ndaj sigurisë dhe stabilitetit të Evropës që prej fundit të Luftës së Ftohtë”, deklaroi Anders Fogh Rasmussen në një fjalim që ai parashikon ta mbajë sot në Uashington.