Moska: I bëjmë thirrje OSBE-së për dërgimin e vëzhguesve në referendum

56

rusiaMoska i kërkoi Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) për dërgimin e vëzhguesve në referendumin e planifikuar për të dielën për çështjen e bashkimit të rajonit ukrainas të Krimesë me Rusinë, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme.
“Ministria e Jashtme ruse i kërkoi OSBE-së, shteteve anëtare të Zyrës së Institucioneve Demokratike dhe të Drejtave të Njeriut (ODIHR) të heqin dorë nga politika kundërshtuese dhe të marrin në konsideratë mënyrën pozitive të ftesës së autoriteteve të Krimesë për të marrë pjesë në procesin e vëzhgimit të referendumit”, bëri të ditur Ministria në një komunikatë.