Misteri i statujës së Skënderbeut

82

statuja e skenderbeutNjëlloj si “Kali i Trojës”, para shtëpisë së një banori tek “mbikalimi i Rinasit”, ka mbirë një statujë e Skënderbeut. Statuja nuk është e ngjashme me mijëra statuja të tjera që janë bërë për heroin tonë kombëtar.

Kjo është një shtatore gjysmënjeri dhe gjysmëkalë. Është njëlloj centaur-i (krijesë mitologjike me kokë, krahë, dhe bust njeri dhe trup dhe këmbë kali. Ndryshe nga statuja të tillë klasike ky trupi i kalit është me dy këmbë, në rastin e statujës së Skënderbeut, kali ka dy këmbë.

Sipas njoftimit të policisë kemi të bëjmë me një statujë të dëmtuar në të gjithë diametrin e saj. Por ende nuk dihet asgjë se nga e ka origjinën kjo statujë. Personi që ka lajmëruar policinë për këtë statujë të çuditshme, thotë se, ajo “u hodh nga një kampion që vinte nga Dogana Tiranë”.