Misteri i njeriut që jetoi 256 vite

60

KineziiiLi-Ching-Yun lindi në një fshat të vogël të Kinës (Szchewan) dhe deri në moshën dhjetëvjeçare, shkoi në shkollë. Për atë periudhe ishte shumë. Më pas udhëtoi në krahina të ndryshme të Kinës, ku dhe mblodhi shume bimë mjekësore.

Sipas “New York Times”, pas kësaj përvoje, Li-Ching-Yun shiti për 100-vjet rresht bimë mjekësore.

Një ditë, kreu i Perandorisë Pei Wu-Fu shkoi ne shtëpinë e Li, për ta pyetur atë se cili ishte sekreti i jetëgjatësisë dhe ai iu përgjigj: “Mbaje te qetë zemrën, qëndro si breshkë, shëtit i lumtur si pëllumb dhe fli si qen”.

Atëherë njerëzit çuditeshin, se si Li, nuk ngjante aspak me një të moshuar, madje ai dukej shume i fuqishëm për moshën e tij. Të shumte ishin ata të cilët pretendonin, se e njihnin që në fëmijëri, ndërsa te tjerë thoshin, se Li ishte moshatar i gjyshërve të tyre, të cilët nuk jetonin më.

Më 1930-n, Wu -Chung- Chien, lektor ne Minkuo University gjeti disa dokumente me anë të të cilave faktohej se, Li kishte lindur me 1677-n. Të njëjtat arkva, faktonin se qeveria kineze kishte uruar Li-Ching-Yun, për 150 vjetorin e lindjes, por edhe kur ai mbushi të 200-at.

Si mendoni, mos valle Li harroi ditëlindjen e tij? Sipas librit të rekordeve Guinness, njeriu i cili ka jetuar më shumë në këtë botë është qytetar francez, qe jetoi 122 vjet dhe 164 dite. Po pse vallë kinezet nuk kane dëshmuar asgjë për të famshmin Li? Është e mundur që një njeri të jetoje 256 vjet? Duhet theksuar se, historia e Li-Ching-Yun aktualisht ndodhet nën studim nga studiues specialistë të fushës, pasi historia e tij vërtet është me shumë interes.