Misteri i frikshëm i Morrow Road

69

morrow roadE vendosur në Clay Township, Michigan, rruga e vjetër Morrow Road është e famshme për një arsye shumë të frikshme. Sipas historisë, thuhet që një mama me fëmijën e saj janë zhdukur nga shtëpia e tyre në këtë rrugë. Ngjarja ka ndodhur në fund të viteve 1800.  Djali u zhduk papritur dhe shumë shpejt edhe mamaja e tij u zhduk gjithashtu.

Shumë mendojnë që ajo ka vdekur nga një vdekje e tmerrshme ndërkohë që kërkonte për djalin e saj. Ka shumë njerëz që pretendojnë që fantazma e saj mund të shihet edhe sot e kësaj dite.

Rruga rurale është e gjatë 2.5 milje dhe deri në kohët e fundit ajo ishte shumë e pisët dhe e papërdorur deri sa zona u popullua sërish me njerëz.

Në 200 vitet e fundit në të cilat kjo legjendë për gruan dhe djalin e saj ka vazhduar, ngjarja është treguar ne disa variante të kësaj historie. Çdo variant në fakt nuk ndryshon shume:

– Ndodhi një rrëmbim, qe ia mori fëmijën mamasë nga duart

– Një shpërqendrim i momentit i mamasë dhe me pas ajo kupton që djali i saj është mbytur dhe pasi gjen trupin e tij, ajo hidhërohet dhe vret veten

– Një vjedhje në shtëpi dhe ata ishin të vetmet viktima

– Një zjarr që i mori jetën djalit dhe e ëma u hodh ne zjarr për ta shpëtuar

– Një natë e ftohtë dhe me stuhi mund ta ketë kapur djalin jashtë shtëpisë dhe e njëjta gjë edhe me të ëmën ndërkohe që kërkonte për të

– Një vrasës i lirë e vret djalin dhe të ëmën që kërkonte për të

– Mamaja e kishte lindur djalin pa qenë e martuar dhe nga turpi që ajo ndiente për këtë, ajo e braktis fëmijën jashtë shtëpisë. Megjithatë ndjenja e fajit e prek atë dhe kur ajo kthehet për te marre djalin, ai është zhdukur dhe kërkimet për të fillojnë.

Nuk dihet se kush është varianti i sakte i historisë pasi asnjë nuk ka vërtet të dhëna apo dokumente për atë kohë.

Megjithatë, ndërkohe që banoret e zonës dhe turistët ecin përgjatë rrugës së vjetër, janë bërë shumë raportime që kane dëgjuar një zë gruaje që bërtet duke kërkuar ndihmë në gjetjen e djalit të saj.

Shumë prej njerëzve që kane bërë raportimet edhe e kane parë atë. Edhe pse njerëzit nuk njihen me njeri tjetrin, sipas raportimeve të çdo personi; gruaja ka veshur një këmishe nate ngjyre blu. Kjo do te ishte thuajse e pamundur dhe e pabesueshme. Është një rastësi që të gjithë raportojnë që ajo ka veshur këmishë nate ngjyre blu?

Duket se kjo legjendë do të jete e njohur edhe për shume kohë te tjera, sikur diçka dëshiron që ajo të vazhdojë e duket se nuk do të zbehet me kalimin e kohës. Mund të jetë arsyeja e kësaj, shikimet e gruas apo të qarat e mamasë fantazme? Si ka mundësi që njerëz totalisht të panjohur me njëri tjetrin kanë bërë të njëjtat raportime?