Më 2013 pati 1211 vdekje dhe vetëm 14 autopsi

56

trupi i pajeteGjatë vitit të kaluar, në repartet e QKUK-së në Kosovë janë konstatuar 1211 vdekje të pacientëve, e vetëm 14 prej tyre iu është bërë autopsia.

Prej 1211 vdekjeve të konstatuara në repartet e QKUK-së, gjatë vitit 2013, vetëm për 14 prej tyre u është bërë autopsia, shkruan gazeta “Zëri”.

Me gjithë dyshimet se shumë pacientë vdesin për shkak të gabimeve, apo neglizhencës së mjekëve, numri i autopsive që kryhet në këtë qendër po bie nga viti në vit. Shumica e qytetarëve i marrin të afërmit e tyre të vdekur në këtë qendër pa kërkuar autopsi.

 

Numri i autopsive në vitin 2011 ishte 35, në vitin 2012 ka rënë në 21, ndërsa në vitin 2013 në 14 autopsi.