McDonalds, punëtorëve: Mos hani ushqim të shpejtë!

74

mcdonaldsMcDonalds ka deklaruar se punonjësit e saj duhet të qëndrojnë larg nga ushqimet e shpejta.

Në një postim në faqen e punonjësve të tyre, zinxhiri global i ushqimit të shpejtë ka paralajmëruar se te ushqimet e shpejta gjendet me shumicë natriumi dhe yndyra që mund të çojnë në mbipeshë.

“Fast- fond-ët janë ushqime të shpejta, me çmime të arsyeshme, dhe në dispozicion si një alternativë e gatshme për gatim në shtëpi.

Kjo është e përshtatshme dhe ekonomike për ata që kanë një mënyrë jetese të zënë dhe shumë të vrullshme, por ushqimet e shpejta janë zakonisht të larta në kalori, yndyrë, yndyrë të ngopur, sheqer, kripë dhe mund të vënë njerëzit në rrezik duke kaluar në obezitet”, thuhet në një postim të bërë në këtë faqe interneti.