Mardhëniet homoseksuale, krim në 69 shtete

63

India ka hedhur poshtë një ligj të epokës koloniale që dënon seksin mes homoseksualëve.

Por ende ekzistojnë 69 shtete të tjera me ligje që kriminalizojnë veprimtarinë seksuale të seksit të njëjtë me pëlqimin midis të rriturve.

Disa vende të tilla si, Papua Guinea e Re dhe Emiratet e Bashkuara Arabe, kanë futur në burg njerëzit që kryen marrëdhënie seksuale brenda të njëjtin seks për dekada të tëra.

Gjithashtu edhe Irani, Sudani dhe Jemeni.

Studimi është bërë nga shoqata I’nternational Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association’ me bazë në Gjenevë.
Lista e shteteve: http://https://edition.cnn.com/2018/09/07/health/same-sex-relationships-worldwide-list-trnd/index.html