Manjati rus: Nuk merrem me politikë

50

Russia-KhodorkovskyIsh manjati  rus i naftës, Mikhail Khodorkovsky  thotë  se ai nuk do të hyjë në politikë apo të kërkoj t’i kthehen asetet e ish-kompanisë së tij të naftë, Yukos.

Në një intervistë dhënë  revistën ruse “The New Times”, Khodorkovsky thotë se nuk i është dhënë asnjë kusht për lirimin e tij nga burgu, por tha se i ka përcjell presidentit rus Vladimir Putin përmes një letre se Unë nuk planifikoj që të përfshihem në politikë, dhe nuk e kam ndërmend që të luftojë për kthimin e pronës sime.

Khodorkovsky është ribashkuar me famijen e tij në Gjermani. Ish-miliarderi rus la burgun ku vuante dënimin pasi presidenti rus Vladimir Putin i habiti të gjithë këtë javë kur njoftoi faljen e tij.

Khordorkovsky ishte i burgosur për 10 vjet, pasi ishte gjetur fajtor për mashtrim dhe evazion fiskal, për të cilat vepra mbështetësit e tij thonë se ishin të motivuara politikisht.

Bosi i Yukos  dikur njeriu më i pasur i Rusisë ishte një kritik i fortë i Putin dhe përdori pasurinë e tij për të financuar partitë opozitare.