Limoni duhet ngrënë me lëkurë

58

limoneNë të vërtetë është substanca e njohur si limoneni-d ajo që pengon zhvillimin e qelizave të kancerit të lëkurës, si dhe krijimin e tumorit të lëkurës, që është shumë i shpeshtë në botë.
Konsumimi i livores së limonit mund të jetë një mbrojtje shtesë kundër kancerit të lëkurës.

Studimet amerikane tregojnë se lëvoret e agrumeve (limonit, portokallit dhe grejpfrutit) përmbajnë materie shumë të dobishme me veti të forta antioksudese.

Në të vërtetë është substanca e njohur si limoneni-d ajo që pengon zhvillimin e qelizave të kancerit të lëkurës, si dhe krijimin e tumorit të lëkurës, që është shumë i shpeshtë në botë.

Por, ekspertët këshillojnë pacientët të marrin edhe masat të tjera në mbrojtëse kundër kancerit të lëkurës. Kështu, për t’u mbrojtur nga ky lloj kanceri duhet:

– gjatë gjithë vitit, në ditët kur ka diell, të përdorni kremra me faktorin mbrojtës 15, dhe

– një herë në muaj bëni vetëkontroll në lëkurën tuaj, në mënyrë që me kohë të mund t’i vëreni ndryshimet e mundshme.