Ligji i ri kundër krimeve të Islamit

64

sulltani i bruneitSulltan i Bruneit, një ishull i vogël në juglindje të Azisë, deklaroi sot se një ligj i ri kundër krimeve që kryhen në emër të Islamit, do të fillojë të zbatohet brenda këtyre gjashtë muajve.

 Sulltani, Hassanal Bolkiah, tha se Kodi Penal i Shariah-ut, i cili do të aplikohet vetëm për myslimanët, duhet të merret si një formë e udhëheqjes speciale nga Zoti dhe do të jetë pjesë e historisë së madhe të monarkisë së vogël të vajit, në ishullin Borneo.

Me efektet që do të vijnë nga ky ligj, përmbushet detyrimi ndaj Allahut”, -ka deklaruar sulltani në një konferencë ligjore në kryeqytetit e Bruneit.

Sulltani shpreson që të implementohet ligji i ri, në mënyrë që në vitet e ardhshme të përkrahet influenca e Islamit në Brunei, ku myslimanët përbëjnë 2/3 e popullsisë.

Minoritet në vend janë kryesisht budistë, kristianë dhe pjesa tjetër i përket besimit lokal vendas.

Brunei ka gjithsej 420 mijë banorë.