Libi, qetësohet paraprakisht situata në Tripoli

52

tripoli protestPërleshje të forta kanë tronditur Tripolin ditët e fundit. Protestuesit e vrarë nga forcat paramilitare kanë arritur në rreth 40 persona ndërkohë numri i të plagosurve ka shkuar në 450.

Qytetarët ishin mbledhur në mënyrë paqësore për të kërkuar largimin e paramilitarëve. Të shtunën, dhuna ka ndaluar, por ceremonitë e varrimit të të vrarëve në protestë janë zhvilluar në nje gjendje të tensionuar.

Situata konsiderohet delikate dhe dhuna mund të gjenerojë nga një moment në tjetrin. Në veçanti në Tripoli, ku njërzit janë të tensionuar si edhe atmosfera që i rrethon ato. Gjatë ceremonise së varrimit, qytetarët kanë kërkuar veprime konkrete për të dëbuar paramilitarët kryesisht nga Gharghour, ku ndodhi dhe përgjakja e protestës. Qytetarët kanë shprehur qëllimet e tyre për tu angazhuar në një mosbindje civile, nëse qeveria dhe paraushtarakët nuk bien dakord, ato do të manifestojnë për të çarmatosur vendin dhe për të vënë në jetë shtetin e së drejtës.