Kush do të jetë personazhi i vitit?

54

cover_timeSi çdo vit, redaksia e revistës “Time”  zgjedh personin e vitit, dhe kërkon nga lexuesit e saj për të marrë pjesë në zgjedhje për të votuar për personin që ka ndikuar më shumë në botën e lajmeve në 2013 . Kandidati i preferuar nga lexuesit do të shpallet më 6 dhjetor, ndërsa personazhi i vitit, i zgjedhur nga redaktorët do të zbulohet më 11 dhjetor. Personazhet në garë janë 44 : Pope Francesco Wendy Davis, deputet në Teksas u përpoq për të bllokuar miratimin e ligjit kundër abortit me një fjalim që zgjati për orë të tëra, nga Angelina Jolie tek presidenti i ri iranian Hassan Rouhani, e deri tek Jeff Bezos, pronar i Amazon i cili këtë vit bleu Washington Post .

Ju mund të votojnë këtu :

http://poy.time.com/2013/11/25/vote-now-who-should-be-times-person-of-the-year/slide/jeff-bezos/

Që nga momenti kur “Time” zgjodhi si person të vitit Charles Lindbergh më 1927, pas fluturimit të tij historik transatlantik, tradita për zgjedhjen e personit të vitit nuk është pezulluar kurrë. Në vitin 2012, personi i vitit ishte Barak Obama i sapo zgjedhur si president. Këtë vit ju mund të votoni në Twitter duke përdorur hashtag # TIMEPOY .

http://https://twitter.com/search?q=%23TIMEPOY&src=hash

*The Time