“Kurum” tenton të kthejë në skrap dy anije, pezullohet nga puna zv. drejtori i policisë

51

anije skrapForcat e Ndërhyrjes së Shpejtë së bashku me policinë, paraditen e sotme, kanë ndaluar shkatërrimin e dy anijeve në portin e Durrësit. Anijet ishin blerë në portin e Kroacisë nga “Kurum” dhe ishin dërguar në portin e Durrësit ku do të shkatërroheshin dhe më pas do të dërgoheshin në Metalurgjikun e Elbasanit për tu shkrirë. Mësohet se anijet ishin futur në port pa leje dhe pa asnjëlloj dokumentacioni.

 Ky plan është zbuluar nga FNSH duke bërë që ministri i brendshëm, Sajmir Tahiri, të urdhërojë ndalimin e kthimit të anijeve në skrap.

 Menjëherë pas mbarimit të operacionit, ministri Tahiri urdhëroi pezullimin nga puna të zv. drejtorit të policisë së Durrësit, Artan Hasanaj me motivin e moszbatimit të detyrës.