Kukan: Fryma e bashkëpunimit, çelësi për integrimin e vendit

14

EduardKukanNjë muaj pasi Parlamenti Europian miratoi rezolutën për Shqipërinë , kreu i delegacionit të PE për Evropën Juglindore , Eduard Kukan  shpreh vlerësimin e tij për arritjet e Shqipërisë në procesin e integrimit.

“Bashkëpunimi dhe respekti reciprok mes të gjitha forcave politike është çelësi për përparimin e mëtejshëm të vendit në procesin e integrimit”, ka theksuar Kukan .

Kukan ka cituar një pjesë të rezolutës së Parlamentit Evropian , e cila ” i bën thirrje Parlamentit dhe Qeverisë dhe institucioneve të tjera përgjegjëse shtetërore për të ruajtur dhe nxitur integritetin dhe pavarësinë e institucioneve kryesore ”

“Në këtë drejtim, pavarësia dhe integriteti institucional i Autoritetit të Mediave Audiovizive , forcimi i lirisë së medias dhe reforma e transmetuesit publik, është shumë e rëndësishme. Unë dua të apeloj me forcë për të gjithë aktorët  politik për të ruajtur frymën e bashkëpunimit , e cila ishte e pranishme gjatë miratimit të ligjit të medias  në mars 2013 dhe të garantojnë praktikat më të mira në lidhje me pavarësinë dhe procedurat e emërimit të anëtarëve të  AMA-s” ka theksuar Kukan.