Kremrat për mbrojtje ndaj diellit, shkaktojnë kancer lëkure

68
foto ilustruese
foto ilustruese

James Hahn dhe Diana Kaye kanë kryer një sërë kërkimesh, në lidhje me përbërësit që gjenden tek kremrat për mbrojtje nga dielli. Ato kanë dalë në përfundimin, se këto kremra janë shumë të rrezikshëm për shëndetin. Sipas tyre, kremrat kundër diellit përmbajnë kimikate sintetike. Ato i japin përdoruesve një ndjesi të rreme sigurie, për sa i përket efikasitetit të tyre për të parandaluar rrezet e diellit.

Këto kremra, sipas kërkuesve, nuk kanë asnjë rol në parandalimin e kancerit të lëkurës, apo plakjen e përshpejtuar të lëkurës, të shkaktuar nga dielli. Përkundrazi, provat tregojnë se, ka një rritje të kancerit, kur përdoren këto produkte. Hahn dhe Kaye, tregojnë se kanë bërë shumë kërkime mbi kremrat e diellit dhe konkluzioni është se, nuk kanë gjetur asnjë përbërës në to, që mund të quhet i sigurt.

Ato e vënë theksin tek fakti shokues, se përbërësit e kremrave të diellit kanë elementë petrokimikatë, të cilët nuk janë natyralë dhe se arrijnë të gjenerojnë radikale të lira, kur ekspozohen në diell, duke sulmuar bërthamat e qelizave të lëkurës dhe duke shkaktuar në këtë mënyrë mutacione. Përdorimi i kremrave mund të shkaktojë kancer. Për më tepër, kimikatet e kremrave të diellit, arrijnë të penetrojnë në lëkurë duke imituar efektet e estrogjenit, i cili mund të çrregullojë balancën delikate të hormoneve natyrale të trupit.

Autorët e studimit, vënë në dukje gjithashtu faktin, se një nga përbërësit që gjendet në to, dioksidi i titaniumit mund të penetrojë qelizat nën lëkurë dhe kur ai penetron në lëkurë, merr me vete dhe rrezatimin UVA dhe UVB të thithur, si edhe radikalet e hidroksilit. Dioksidi i titaniumit, përdoret si një trajtim i ri, për xhamat e dritareve, sepse ai sulmon dhe shkatërron gjithçka që prek, duke ndihmuar në këtë mënyrë në pastrimin e tyre.

Si përfundim autorët e studimit, sugjerojnë mospërdorimin e këtyre produkteve të rrezikshme, dhe të ekspozohemi me doza të vogla në diell, pasi ekspozimi i tepërt është gjithmonë i dëmshëm. Ato sugjerojnë gjithashtu përdorimin e veshjeve me pambuk organik, hijet e pemëve dhe kapelet elastike.

 

marrë nga Organic lifestyle

autorë James Hahn dhe Diana Kaye