Korrupsioni, arrestohet kreu i Asamblesë së Pajtimit

60

euroArrestohet kreu i Asamblesë Kombëtare të Misionarëve të Pajtimit Mbarëkombëtar, N. Prenga, dhe dy bashkëpunëtorë të tjerë, T. Marena dhe P. Ndoj.

Arrestimi i tre personave të mësipërm ka ardhur në zbatim të vendimit të gjykatës, pas kërkesës së Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës. Gjykata ka vendosur masën e sigurisë “arrest me burg” për tre të akuzuarit për “korrupsion pasiv në sektorin privat” dhe “falsifikim dokumentesh”.
Sipas hetimeve të kryera nga Prokuroria, të tre këta shtetas lëshonin dokumente fiktive për të interesuarit në këmbim të shumave që varionin nga 300 deri në 100o euro.

Dokumentet në fjalë, në të cilat personat që kishin paguar paraqiteshin si të rrezikuar nga gjakmarrja, përdoreshin nga këta të fundit tek autoriteteve të huaja për përfitim të lejeve të qëndrimit, kryesisht në zonën Shengen.