Kapet i dënuari Shpëtim Taho

66

prangaI dënuari Shpëtim Taho, i cili u arratis nga burgu prej mesditës së 31 dhjetorit duke thyer lejen shpërblyese që i ishte dhënë nga autoritetet e burgut të Vaqarit. Taho u ndalua në një hotel në autostradën Tiranë-Vorë nga forcat e policisë së komisariatit nr 3 të Tiranës.

Shpëtim Taho është dënuar me 7 vjet e 8 muaj heqje lirie për veprën penale të vjedhjes me dhunë në bashkëpunim. Ka kryer 4 vjet dhe ka fituar 6 muaj ulje dënimi nga gjykata për sjellje të mirë. Drejtoria e përgjithshme e Burgjeve thekson gjithashtu se ky i dënuar edhe më parë ka marrë leje shpërblyese dhe i ka respektuar afatet ligjore.

Leja e fundit i është dhënë për 4 ditë prej 27 dhjetorit deri më 31 dhjetor, pasi kishte nënën sëmurë por në orarin e pritshëm, kur i dënuari Taho nuk është paraqitur në burgun e Vaqarrit, janë vënë në lëvizje strukturat e policisë së shtetit, në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve, për kapjen e tij.

Sakaq rezulton se ditën e fundit të lejes, i dënuari Shpëtim Taho ka qenë me të dashurën dhe një mik në një lokal në lagjen Nr 6, në kryeqytet ku Taho ishte banor.

Policia  zbuloi gjithashtu se Taho i kishte dërguar një mesazh motrës së tij, duke i theksuar se nuk do të kthehet në burg dhe se i vjen keq për nënën në lidhje me veprimin që po bënte. Ai u arratis me makinën e të motrës, e tipit Polo e bardhë me targa italiane, ndërsa u arrestua mëngjesin e sotëm nga policia për tu kthyer në qelinë ku vuante dënimin.