Jonatan, breshka më e moshuar në planet

71

E lindur më 1832, kjo breshkë tanimë mban rekordin botëror si ndër më të vjetrat në rruzullin tokësor, pasi këtë vit do të mbush 187 vite jetë.

Emri i saj është Jonatani dhe nëse mund ta themi kërë gjatë jetës së saj ka përjetuar dy luftërat botërore, revolucionin francez, shtatë monarki në fronin britanik dhe 39 presidentë amerikanë.

Duke qenë kafsha më e vjetër e gjallë, Jonatan ka kaluar rekordin edhe të njeriut më të vjetër në botë.

Mosha më e madhe e një njeriu është 122 vite e 144 ditë dhe mbahet nga Jeanne Calment (1875-1997) nga Franca.