Published On: Mër, Qer 1st, 2016

Ja pse burrat harrojnë më shumë

Share This
Tags

Djemte praktikojne Parkourin ne Khan Yunis, Gaze. (Hatem Moussa, ApLapresse)Në qoftë se një burrë harron shpesh datat dhe jubiletë e rëndësishëm, nuk është mungesa e vëmendjes ndaj partnerit, por një problem në genet e mashkujve. Kjo del nga një studim i Universitetit Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë e cila ka përfshirë rreth 40,000 vullnetarë të të dyja gjinive në një pyetësor.Ata janë pyetur për nëntë data që lidhen me emra, ngjarje, jubileve dhe datave të rëndësishme në vitin e kaluar.

89.7 meshkujt kishin më shumë vështirësi të kujtonin emrat se 86.5% e femrave, 79.4% në kujtutimin e datave të rëndësishme në krahasim me 64.7% të femrave. Burrat më harraqë ishin ato midis 30 dhe 60 vjeç.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>