Izraeli bombardon Sirinë

71

foto euronewsTë dielën në mëngjes, toka është dridhur në veri të kryeqytetit sirian. Avionët izraelitë kanë bombarduar përgjatë shumë orëve Qendrën e Kërkimeve Ushtarake të Jamraya dhe një depo municionesh afër saj. Një burim  shërbimi të dhënash ushtarake perëndimore, ka rrëfyer se bëhet fjalë për rezerva raketash të fabrikuara nga Irani, ato që janë shënjestruar, raketa të destinuara për Hejzbullahun.

Qeveria ka reaguar nëpërmjet Ministrit të Informacionit duke deklaruar, se ky agresion i hap portën të gjitha mundësive, duke e bërë situatën në rajon, më të rrezikshme.

Presidenca e Egjiptit, nga ana e saj ka treguar, se sulmi izraelit, ishte ‘’një dhunim i së drejtës dhe principeve ndërkombëtare’’. Lidhja Arabe i ka kërkuar Këshillit të Sigurisë së OKB-së të veprojë në mënyrë të menjëhershme.

euronews