Irak, 23 të vdekur në 24 orë

52

Iraq bomb blasts in BasraRaportet nga Iraku thonë se të paktën 23 persona janë vrarë në një valë shpërthimesh nga makinat bombë në Bagdad. Shtatë makina bombë kanë shpërthyen në Bagdad dhe në periferi të kryeqytetit sot duke vrarë të paktën 19 njerëz.

Po ashtu autoritetet kanë bërë të ditur se janë gjitur edhe katër trupa të pa jetë të hedhur në rrugë në lagjet jugperëndimore të Bagdadit. Qeveria e Irakut thotë se më shumë se 1, mijë persona, kryesisht civilë, janë vrarë në gjithë Irakun në muajin janar.

Iraku është përfshirë nga dhuna sektare dhe politike për muaj të tërë, por situata është përkeqësuar për shkak të luftës në provincën perëndimore Anbar, ku forcat e qeverisë së Irakut, me ndihmën e aleatëve fisnorë sunitë, janë përleshur me militantët e ndërlidhur me Al-Kaidën.