Informacione të Snowden në duart e rusëve

Share This
Tags

USAZyrtarë të Kongresit amerikan njoftuan sot se disa dokumente konfidenciale ushtarake, të vjedhura nga Edward Snowden posedohen tashmë nga Rusia, vendstrehimi i tij që nga vera e kaluar.
“95 për qind e informacioneve të marra janë të fushës ushtarake, informacione si në planin taktik dhe atë strategjik, që sipas informacioneve tona ndodhen në duart e rusëve”, bëri të ditur Mike Rogers, kryetari republikan i Komisionit të Zbulimit të Dhomës së Përfaqësuesve.
Parlamentari citon si provë një raport konfidencial të Pentagonit që kryen inventarizimin e dokumenteve të marra nga Edward Snowden, një ish-këshilltar i agjencisë së shërbimeve sekrete amerikane NSA. Raporti nuk është bërë publik, por sipas Mike Rogers, analistët e qeverisë amerikane besojnë se të gjitha ose një pjesë e informacioneve mund të jenë aktualisht në zotërimin e shërbimeve të zbulimit rus”.
“Çështja nuk është nëse ndodhet apo jo aktualisht nën ndikimin e shërbimeve sekrete ruse, e gjithë bota është e vetëdijshme që po”, shtoi ai. Çështja kryesore është të dimë se kur ka nisur ky fenomen

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>