Hillary Clinton: Dëshiroj të bëhem presidente

65

Hillary Clinton gjatë një eventi në New York la të hapur mundësinë se do të kandidojë përsëri në zgjedhjet e vitit 2020.

Ajo tha para audiencës: “Do të dëshiroja të bëhesha presidente.”

Clinton tha se nuk do që të garojë përsëri, po nuk e përjashton plotësisht si mundësi.

Ndërsa shtoi se 8 vitet e eksperiencës në Senat dhe mandati i sekretares së shtetit gjatë presidencës së Obamës, e kualifikuan për këtë punë.

Por megjithatë insistoi se mund të mos merrte pjesë në zgjedhjet e përgjithshme pas zgjedhjeve afatmesme të nëntorit të 2018.

Mbështetësit dhe kundërshtarët kanë vënë re një rritje të shfaqjeve publike të Clinton në muajt e fundit, si një kritike e hapur i Presidentit Donald Trump.