Hetimi për lëvizjet në Policinë e Shtetit – Seancë dëgjimore me Hysni Burgajn

60

hysni-burgajKomisioni parlamentar hetimor për emërimet dhe shkarkimet në Policinë e Shtetit është mbledhur të hënën pasdite për të zhvilluar seanca dëgjimore me drejtues dhe ish-drejtues të Ministrisë së Brendshme dhe të Policisë së Shtetit.
Pas debateve që shoqëruan fillimin e mbledhjes mes kryetarit të komisionit Arben Ristani dhe nënkryetarit socialist Taulant Balla, për praninë ose jo të ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri, ish-Drejtori i Përgjithshëm i Policisë, Hysni Burgaj, ishte i pari nga zyrtarët e lartë, që u pyet nga deputetët për lëvizjet në strukturat policore.
I pyetur nga anëtarët e opozitës në komision, nëse emërimet në Polici janë bërë konform ligjit, Burgaj u përgjigj se në rastet e shkarkimit të Drejtorëve ai është konsultuar me Ministrinë e Brendshme, ndërsa lëvizjet theksoi ai, janë bërë sipas gradave.
“Vendimet i kam marrë unë dhe për këtë mbaj përgjegjësi po unë. Ndërsa ripranimet janë bërë në përshtatje me ligjin, një pjesë e tyre kanë qenë në proçes ripranimi. Unë kam bërë gjithsej 15 largime dhe ripranime në zbatim të ligjit “Për Policinë e Shtetit”, u përgjigj ish-drejtori i Policisë së Shtetit.
Komisioni hetimor po vijon mbledhjen me seancat dëgjimore me Xhevahir Karaj, drejtor i personelit në Policinë e Shtetit, me Artan Didin, Drejtor i përgjithshëm i Policisë, e me radhë me Altin Qaton, zëvendësdrejtor i përgjithshëm, etj.