Hervin Çuli emërohet Drejtor i Teatrit Kombëtar

62

Hervin CuliDitën e sotme, Qeveria miratoi vendimin për emërimin e Hervin Çulit si Drejtor i Teatrit Kombëtar. Kjo detyrë, më parë është mbajtur nga aktori Kristal Skrami, i cili me vendim Qeverie, u lirua sot nga detyra. Hervin Çuli u propozua në këtë post nga Ministria e Kulturës, pasi kandidatura e Çulit përmbushte kërkesat e përgjithshme për t’u punësuar në këtë post. Ministria e Kulturës vlerësoi se Hervin Çuli ka paraqitur një platformë për drejtimin e Teatrit Kombëtar, e cila është në përputhje me objektivat artistike, kulturore dhe administrative të kërkuara për këtë post. Në garë me Hervin Çulin ishin edhe dy kandidaturat e tjera, ajo e Laert Vasilit dhe Edmond Budinës.