Gjykata vendos: burg pa afat per Sokol Mjacaj

94

sokol-mjacajVendimi i gjykates per Sokol Mjacaj

Sokol Mjacaj është i denuar dy herë nga Gjykatat e Shkodrës ndërsa në dy rastet Gjykata e Apelit të Shkodrës ka marrë në shqyrtim provat, dhe kërkesen e Sokol Mjacaj për cka edhe ka marrë këto vendime.

Rasti i vrasjes së 13-vjeçarit Agim Lera në fshatin Pjollë të Dukagjinit është shqyrtuar në ankimim nga ana e Gjykatës së Apelit Shkodër me përbërjen e Musa Halilit, kryesues i seancës gjyqësore dhe anëtar, Fuat Vjerdha dhe Luan Dervishi.

Ndërsa prokuror i Apelit ka qenë Saliko Hajno. Me datën 04.01.2013 pasi mori në shqyrtim cështjen ndaj Sokol Mjacaj së bashku me vëllezërit Besnik dhe Edmond Kodra të cilët akuzohet për vepren penale të “Vrasjës së kryer në rrethana cilësuese”, të kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 79/a dhe 25 i Kodit të Penal të konsumuar ndaj viktimës së mitur Agim Leraj.

Sipas vendimit të gjykatës në bazë të të dhënave të administruara nga kjo gjykatë dhe në bazë të hetimeve të kryera nga grupi hetimor dhe prokuroria e Shkodrës ka vendosur lënien në fuqi pjesërisht të Gjykatës së rrethit gjyqësor Shkodër e cila Sokol Mjaçajn e ka denuar me 10 vite burg ndërsa Edmond Kodra nga burgim të përjetshëm të denohet me 25 vite burg, masë dënimi e cila çmohet si e nevojshme për edukimin e tij për moshën që ka. Ndërsa për Besnik Kodra lënien në fuqi të denimit burgim të përjetshëm.

Kurse në vendimin e e Gjykatës së Apelit për Sokol Mjacaj vendos deklarimin fajtor të tij për vepren penale “Moskallëzim të krimit” dhe në bazë të nenit 300 dhe 51 të Kodit Penal e denon me 1 vit e gjashtë muaj burgim. Në zbatim të nenit 55 të Kodit Penal e denon përfundimisht të pandehurin Sokol Mjaçaj me katër vite burgim. Duke e ulur denimin në 4 vite burgim dhe duke ndryshuar vepren penale nga “vrasje në rrethana cilësuese” e kryer në bashkëpunim në  vepren penale “moskallzim të krimit” dhe lënien në fuqi pjesërisht vendimi e gjykatës së rrethit gjyqësor Shkodër.

Vendim i cili u mor me 4 janar të 2013-es. Kundër këtij vendim prokuroria e rrethit Gjyqësor Shkodër ka kërkuar nga Gjykata e Lartë marrjen në shqyrtim të cështjes rreth vendimeve të Apelit recurs i paraqitur nga avokati Ndue Gjoni Besnik dhe Edmond Kodra dhe Prokurori i Apelit Shkodër nuk është pranuar.

Ndërsa më janar të këtij viit, Sokol Mjaçaj është përballur në gjykatën e Apelit Shkodër për vepren penale të “ Vjedhjes” pasi një vit më parë pasi ka dal nga burgu pas kryerjes së denimit ka kryer një vjedhje për çak nga gjykata e Shkallës së Parë Shkodër e ka denuar me një vit e gjashtë muaj. Dhe për këtë ka vendosur aplikimin e nenit 406 ulejn e 1/3 së dënimit nga një vit e gjasht muaj në një vit. Sokol Mjaçaj ka rreth një muaj që ka dal nga burgu.
Pas kryerjes se krimit te fundit , vrasjen e dy turisteve ceke ne Prekale te Dukagjinit duke vrare me arme zjarri dy turiste te huaj me qellim grabitjen e automjetit te tyre gjykata e Shkodres ka vendosur burg pa afat per 20-vjecarin Sokol Mjacaj.