Gjykata e Tiranës dënon Ballën për shpifje ndaj dhëndrit të Berishës, Jamarbër Malltezi

52

argitaj amarber mallteziGjykata e Tiranës ka vendosur shpalljen fajtor të deputetit socialist Taulant Balla, për shpifje ndaj dhëndrit të Kryeministrit Berisha, Jamarbër Malltezi. Gjykata dënon Ballën me 1 milionë lekë gjobë.

Taulant Balla është dënuar edhe njëherë tjetër nga Gjykata e Tiranës për shpifje ndaj Genc Pollos, Ministër i Teknologjisë dhe Inovacionit.

Duket që Gjykata e Tiranës është e vendosur në dënimin për shpifje, ndaj deputetëve socialiste.

Ja disa nga deputetët e PS-së të dënuar nga gjykata e Tiranës: Sajmir Tahiri, Eduard Shalsi, Erion Braçe, Ermonela Felaj, Artan Gaçi, Taulant Balla, Mimi Kodheli, etj.

Artan Gaçi është dënuar me 20 milionë lekë të reja për shpifje.

Sajmir Tahiri është dënuar me 3.3 milionë lekë për shpifje dhe me 10 milionë lekë për shpifje ndaj fëmijëve të Kryeministrit.

Eduard Shalsi dënohet me 10 milionë lekë për shpifje.

Ermonela Felaj, është dënuar me 10 milionë lekë gjobë për shpifje.

Erjon Braçe është dënuar me 10 milionë lekë për shpifje.

Taulant Balla është dënuar me 7 milionë lekë për shpifje.

Mimi Kodheli dënohet me 2.5 milionë lekë gobë për shpifje.

Ndërkohë një sërë deputetësh të tjerë të PS-së gjenden në procese për padi për shpifje nga deputetët e djathtë ose nga familja kryeministrore në ikje.