Gjakmarrja në Shqipëri,109 fëmijë pa shkollë

64

gjakmarrjaNë Shqipëri janë zyrtarisht 109 fëmijë të cilët nuk mund të ndjekin shkollën për shkak të ngujimit,pasi familjet e tyre janë të rrezikuara nga gjakmarrja. Kjo është konfirmuar nga zëvendës.ministrja e Arsimit dhe Sportit, Nora Malaj gjatë konferencës “Sfidat e gjakmarrjes” organizuar nga Instituti Shtëpia e Drejtësisë dhe Pajtimit Kombëtar.

Për drejtuesin e këtij Instituti, Agim Loci, me fenomenin e gjakamarrjes është abuzuar në Shqipëri për gati 20 vjet, sidomos sa i takon statistikave. Ai sqaron se numri i viktimave nga gjakmarrja nuk është 6 mijë dhe se 250 familje janë të ngujuara nga ky fenomen.

Në këtë konferencë ishin të ftuar Presidenti i Republikës Bujar Nishani, Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Erion Veliaj dhe Avokati i Popullit Igli Totozani ,të cilët nuk kanë marrë pjesë duke mos argumentuar mungesën.