Gabimet që bëhen kur doni ti hiqni pampersin fëmijës

83

Shumë prindër e kanë periudhë stresi kohën kur fëmijës së tyre u duhet të heqin pampersin dhe ti mësojnë të përdorin banjon.

Kjo periudhë mund të zgjasë me ditë por ka raste dhe me muaj.

Për ta bërë këtë proces më të lehtë ekspertët japin këshillat dhe tregojne gabimet që të gjithë prindërit bëjnë duke e zgjatur më shumë në kohë këtë proces.

1- Mos përdorni njëkohësisht dhe pampersin dhe tualetin

Kjo zgjat kohën e heqjes së pampersit. Vishni fëmijës mbathje sepse fëmija duhet të ndjejë lagështirën për tu ndërgjegjësuar me atë çfarë i ndodh.

2- Pyeteni shpesh fëmijën nëse do të shkojë në banjo

Prindërit duhet të pyesin shpesh fëmijët e tyre nëse duan të shkojnë në banjo apo jo, sepse në fund të fundit ata po mësojnë një gjë të re.

2- Prisni deri kur ata të jenë gati

Ka shumë shenja që prindërit duhet të bëjnë kujdes dhe të vërejnë kur është puna për të vendosur nëse është koha e duhur për të hequr pampersin.

3- Vëzhgoni me vëmendje çdo shenjë që të japin fëmijët

4- Mos i thoni fëmijëve që do të marrin lekë apo ëmbëlsira nëse shkojnë në banjo

Nuk ka efekt. “Nëse bën këtë do të të jap këtë” bën që fëmijët të kenë të gjithë kontrollin ndërkohë që roli i prindërve është të vendosin kufij që në fillim

5-Bëjeni si lojë dhe arsyetoni

Le të jetë kjo periudhë si lojë dhe tregoni fëmijëve arsyet përse duhet ta bëjnë. Funksionon më shumë sesa ta detyroni të qëndrojë ulur në banjo apo të qajë dhe të bërtasë me të madhe sepse nuk do të qëndrojë atje.

Ky është një proces që ndodh 6- 8 herë në ditë prandaj duhet ta merrni me qetësi.