Europol në aksion me policinë ndërkufitare sekuestron armë e drogë

79

Një ngarkesë e madhe me drogë dhe armësh janë sekuestruar gjatë një operacioni të policisë ndërkufitare të koordinuar nga Europol.

Në aksion janë përfshirë 8.300 policë nga 28 shtete. Operacioni është ndërmarrë nga 5-9 shtator dhe janë përfshirë policia e Shqipërisë, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia dhe Serbia.

“Janë arrestuar 32 persona të dyshuar, sekuestruar armë luftarake si dhe janë ushtruar kontrolle në 60 banesa” thuhet në një njoftim të Europol.

Gjithashtu janë sekuestruar dhe 286 kg drogë.

Policia ka arrestuar trafikantë klandestinësh,emigrantë ilegalë, refugjatë, trafikantë droge, trafikantë armësh dhe falsifikatorë dokumentesh.