Eugenija Timoshenko: Nëna ime po trajtohej keq, si shqiptarët në burgjet serbe

55

Eugenia-Tymoshenko“Nëna ime po trajtohej keq, si shqiptarët në burgjet serbe… Bota, komuniteti ndërkombëtar duhet t’i thonë stop regjimeve diktatoriale, siç pati sukses në Kosovë…” , ka deklaruar sot Eugenija Timoshenko. Eugenia, vajza e Yulia Timoshenkos falënderon rininë, studentët dhe mbarë qytetarët heroik për pjesëmarrje në protesta në Kiev kundër diktatorit pro-rus Yaunkovich, ku në protesta morën pjesë edhe shqiptarë të Ukrainës. Po ashtu ajo ka falënderuar angazhimin e shqiptarëve për lirimin e nënës së saj… Evgenia Timoshenko: Nëna ime, vuajti si shqiptarët në burgjet e Serbisë. E bija e ish-kryeministres së Ukrainës, Evgeniya Timoshenkos ka pohuar se, “nëna ime ishte viktimë e hakmarrjes politik e regjimit të ish-presidentit Janukovic”. Ndërkohë i bën apel komunitetit ndërkombëtar të ndërhyjë për të marrë masa ndaj diktatorit të fundit të Evropës në Ukrainë, i cili sajoi dhjetar viktima në protestat e fundit. E bija e ish-kryeministres së Ukrainës, Timoshenko po ashtu ka denoncuar dhunën e ushtruar ndaj nënës së saj në burg. Gjykata Supreme e Ukrainës ka refuzuar apelin e ish-kryeministres Julia Timoshenko kundër dënimit shtatëvjeçar me burg nën akuzat për shpërdorim të detyrës zyrtare. Timoshenko ka qenë në burg që nga dënimi i saj në tetorin e vitit 2011.