Emigrantët bllokojnë tunelin e La Manshit

69

emigrantetNjë grup prej 200 emigrantësh ndodhen në Kalais në hyrje të tunelit të La Manshit, “Eurotunnel” duke bërë thirrje për të hapur kufijtë dhe t’I lejojnë të hyjnë në Britani.
Ata kanë prishur gardhet e vendosura nga policia e cila i ka qëlluar me gaz lotsjellës për ti shpërndarë. Kur emigratët janë tërhequr ata janë mbledhur për të krijuar një barrikadë njerëzore duke bllokur rrugën dhe tunelin.
Një emigrant i cili dha vetëm inicialet e emrit KD 27 vjeç nga Sudani tha: “Ne duam të shkojmë në Angli. Jemi rreth 100 persona. Nesër do të ulemi në rrugë dhe do të bllokojmë lëvizjen”
Gjithashtu kërcënojnë dhe me grevë urie.
Sammy një avokate nga Etiopia i cili duket se po drejton emigrantët tha se ata sa vijnë e bëhen më të dëshpërur dhe kërkojnë me këmbëngulje të shkojnë në Angli. “Ne jemi një të gjithë. Të gjithë kemi të njëjtën ide”
Sammy me një anglishte të pastër thërret sllogane të cilat përsëriten në grup : “Ne jemi njerëz. Nuk jemi kafshë. Ndalni policinë hapni kufijtë”.
Më vonë emigrantët bërtisnin në kor: “Përse na vrisni ne? Përse vrisni motrën time? Kemi ardhur të shpëtojmë jetët tona. Përse jetojmë në xhungël? Ku janë të drejtat e emigrantëve?”
Më pas Sammy thërriste se emigrantët po trajtoheshin në Francë aq keq san ë Libi.
Për më shumë se 4 orë policia nuk është përpjekur për të lëvizur emigrantët dhe maunet që kishin bllokuar rrugën
Më herët 40 emigrantë arritën të kalonin përmes vrimave të cilat ishin hapur në gardhin në periferi të Kalais, pavarësisht se 3 skuadra ushtarake qëndronin 400 metra më tyre.