Drashkoviç: Serbia në BE kur të pranojë Kosovën

52

VukDrashkovic_1Lideri i Lëvizjes së Ripërtëritjes Serbe, Vuk Drashkoviç, thotë se Serbia nuk do të nis kurrë bisedimet e anëtarësimit në BE, përderisa serbët nuk e pranojnë të vërtetën se Kosova është ndarë nga Serbia pas humbjes së luftës me NATO-n dhe pas nënshkrimit të kapitullimit në Kumanovë.

“Kryeministri (Ivica Daçiq), përsëri është duke thënë se Kosova është territor i Serbisë. Njeriu i ngarkuar për zbatimin e Marrëveshjes së Brukselit është kundër kësaj marrëveshjeje”, thotë Draskoviq për Novosti. “Pavarësinë e Kosovës e njohin më shumë se gjysma e shteteve anëtare në OKB, e ne, edhe më tutje, lobojmë nëpër botë kundër pranimit të kësaj pavarësie”/koha.net/