Diplomohet 99 vjeçaria

58

laureaNjë amerikane me emrin “Jessie White” në moshën 99 vjeçare ka pritur plot 75 vjet për tu diplomuar.

Ngjarja e rrallë vjen nga “New Hampshire”  U.S.A

Ishte viti 1939 kur nuk mundi të diplomohet në vitin e fundit të universitetit për shkak të një tarife 5 dollar që ishte tarifa e shkollës ku në ato vite ishin shumë për një studente të re.

Endrra u bë realitet për “Jessie White” pas 75 vjetësh pritje nga një mik i saj i cili pasi mësoi historinë pagoi në shenjë simbolike shumën e diplomimit te Jessie.

Dorëzimi i diplomës u bë në “Beal College” në Maine nga presidenti i kolegjit “Alan STEHLE”

Në një intervistë televizive Jessie u shpreh e kënaqur për qëllimin e arritur dhe pse pas 75 vjetësh pritjeje.