Deborë në pranverë

51

cilindra deboreRikthehen reshjet e dëborës në disa zona malore të vendit. Megjithëse kemi hyrë në muajin e dytë të pranverës, ulja e temperaturave ka rikthyer deborën kryesisht në zonat malore. Në kryeqytet, mali i Dajtit është zbardhur nga dëbora, që ka nisur që në orët e para të mëngjesit.

Ndërkohë, në Dardhë të Korçës, debora vijon me intensitet të lartë, ku deri më tani raportohet të ketë arritur trashësinë 6 cm. Edhe në Qafë Thanë raportohet e njëjta situatë. Reshje dëbore ka pasur edhe në komunën Cudhi në Krujë dhe në disa fshatra të Kurbinit. Po ashtu, edhe në zonat malore të Dibrës debora ka nisur që prej mbrëmjes së djeshme.