Braçe, Kreut të Dhomës së Tregtisë: Keni kohë deri më 1 shtator që Berisha t’iu paguaj borxhet

52

Erion-Brace1Deputeti socialist Erjon Braçe, i cili reagoi dje menjëherë pas deklarimeve të Kreut të Dhomës së Tregtisë, Nikolin Jaka, se qeveria Rama duhet të ulet që t’i shlyejë borxhet, që qeveria Berisha i ka biznesit, reagon sërish. Braçe, i kërkon Kreut të Dhomës së Tregtisë që së pari, të tregojnë faturat e papaguara, me vlerën dhe objektin e kontraktuar dhe së dyti, se kanë kohë deri më 1 shtator t’i kërkojnë me fatura në duar, Sali Berishës që t’i paguaj.

“Nuk u krijuan sot, pra pas 23 qershorit:

1. faturat e pashlyera ndaj biznesit se ndertimit te rrugeve;

2. faturat e pashlyera ndaj biznesit te ndertimit te shkollave, qendrave shendetesore, spitaleve;

3. faturat e pashlyera ndaj biznesit te ndertimit te ujesjellesave dhe kanalizimeve;

4. faturat e pashlyera ndaj biznesit te sherbimeve publike, ne nivel qendror apo ne Bashkine e Tiranes;

5. faturat e TVSH te pa rimbursuara ndaj biznesit te sherbimeve;

6. faturat e TVSH te pa rimbursuara ndaj biznesit te eksporteve gjithfaresh;

7. faturat e TVSH te pa rimbursuara per bujqit, blegtoret prodhues, grumbulluesit, perpunuesit e produkteve bujqesore e blegtorale.

E te tjera, e te tjera… Ka ndodhur qe:

Qeveria e Sali Berisha gjate 6 viteve te fundit ka prokuruar me vlere te plote, kontrata investimesh dhe kontrata sherbimesh poooor ne buxhet i ka shtrire ne 10 vite apo me shume pagesen e tyre!!

Te gjithe keta qe kerkojne parate me tersellime sot kane kryer me parate e tyre, me para te marra borxh ne banka apo individe, punimet apo sherbimet e kontraktuara.

Pergjithesisht: Te gjitha ne kantiere elektorale!!

U zhyten! I zhyti Sali Berisha ne gropen e tij politike! Ju beri gropen dhe keta nuk flisnin!!
Madje madje nje takem syresh me bertisnin mua: mos fol ti se na turret qeveria ne!!

Ja keta jane!! Tani nje keshille e kam:

Me qetesi, pa bertitur dhe duke ruajtur etiken tregtare qe kishit vendosur me Sali Berishen beni dy gjera:

E para, tregoni faturat e papaguara, me vleren dhe duke treguar objektin e kontraktuar;

E dyta, deri me 1 shtator ti kerkoni me fatura ne duar Sali Berishes tu paguaj!!

E beni dot ? »,-  ka deklaruar deputeti socialist Erjon Braçe.