Blejnë autobus për të dërguar fëmijët në shkollë

62

autobusNë nje kohë kur askush nuk merrte persiper transportin e nxenesve te shkolles 9-vjeçare Shullaz ne rrethin e Kurbinit, vete prinderit e tyre kane vendosur ti japin zgjidhje ketij problemi duke kontribuuar sipas mundesive per te mbledhur shumen e nevojshme per te siguruar blerjen e nje mjeti transporti.

Per vite me rradhe keta nxenes duhet ti bënin balle temperaturave te ulta, reshjeve te shiut dhe debores, duke ecur per kilometra me kembe nga banesat e tyre drejt godines se shkolles.

Problemet kane qene perhere prezente ne levizjen e tyre, më së shumti për nxenesit e shkolles fillore, te cilet edhe per shkak te moshes e kishin te pamundur rrugetimin e tyre duke shenuar edhe nje abandonim ndoshta me te drejte te oreve mesimore.

Ky eshte rasti i pare qe ndodh nje fenomen i tille, duke i bere sfide ne nje fare menyre organeve pergjegjese, për tu treguar sesa e lehte eshte te sigurohet nje zgjidhje ne qofte se gjithmone do te mbizoteroje deshira e mire, por mbi te gjitha perkujdesja dhe vemendja e duhur.

Ky veteinvestim erdhi pas premtimeve te shumta qe kjo zone ka marre ne vite per nje mjet te tille,ku ne vend te tij vinin vetem premtime.