Belgjikë, Di Rupo paraqet dorëheqjen e qeverisë

62

di rupoKryeministri belg, Elio Di Rupo, i paraqiti sot mbretit Philippe dorëheqjen e qeverisë së tij një ditë pas zgjedhje legjislative që sollën një fitore të nacionalistëve flamandë në Flandër.
“Mbreti pranoi dorëheqjen e qeverisë dhe ngarkoi atë të përfundojë detyrimet ekzekutive të lëna pezull”, njoftoi Pallati Mbretëror, duke theksuar se mbreti Philippe do të kryente konsultime me krerët e partive kryesore për të krijuar një maxhorancë të aftë për të qeverisur vendin. Pas zgjedhjeve legjislative të vitit 2009, në Belgjikë u deshën 541 ditë për të krijuar një koalicion qeverisës.