BE konfirmon 27 janarin për takimin Thaçi-Daçiç

53

thaçi daçiç- ashtonZyra e Përfaqësueses së Lartë të Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, lajmëron se takimi i radhës ndërmjet të Kosovës dhe Serbisë, do të zhvillohet më 27 janar.

Në një komunikatë për shtypin, zyra e baroneshës Catherine Ashton shkruan se dialogu që po zhvillojnë kryeministrat Hashim Thaçi e Ivica Daçiq për normalizimin e raporteve ndërmjet të dy vendeve, do të prek çështjen e konstituimit të komunave në veri, dhe çështje të tjera.

“Takimi do të zhvillohet pas inaugurimit të suksesshëm të tri komunave në veri, nga katër sa janë. Tani palët kanë mundësinë që të vazhdojnë punën e tyre në këtë aspekt, dhe të çështjeve tjera që ndërlidhen me zbatimin e marrëveshjes së 19 prillit”, thuhet në këtë deklaratë.

Në këtë takim mund të diskutohen gjithashtu edhe hapat e ardhshëm që kanë të bëjnë me normalizimin e raporteve mes Kosovës dhe Serbisë.