Barnat, arrestohen Drejtori me dy zyrtarë të FSDKSH dhe 5 drejtues farmacish

64

spitalJanë bërë sot 7 arrestimet e para lidhur me skandalin e rimbursimit të barnave, ndersa paraditen e sotme ka ndaluar Drejtorin e FSDKSH-së. Në pranga kanë rënë Drejtori Rajonal i Fondit te Detyrueshem te Kujdesit Shendetesor Tirane, Pjerin Xhuvani sebashku me dy zyrtare te tjere te kesaj Drejtorie dhe 5 drejtues farmacish.

Hetimet po vijojnë edhe për persona të tjerë që mendohet se janë përfshirë. Pritet të ekzekutohen në vijim edhe dy  ndalime të tjera.

Ndërkohë do të jetë gjykata që do të vendosë nëse këta persona nëse do të mbahen në arrest, apo do të ndalohen si persona që kanë informacion lidhur me skandalin.

 

Është një skandal në të cilin përfshihen 47 farmaci. Në cilësinë e provës materiale, Prokurorërët kanë sekuestruar të gjithë informacionin. Por bëhet fjalë edhe për 600 receta ilaçesh që kapin vlerën e 56 milion lekëve të reja.

Dy ditë më parë Prokurorët hetimorë kanë sekuestruar katër zyra të institucioneve shëndetësore, duke dërguar për aktekspertim disa komjutera ku mbahen të dhëna të nevojshme për hetim.

Bëhet fjalë për listën e barnave të rimbursueshme dhe shumë fiktive të paguar nga Fondi Shëndetësor i rimbursimit.