Avioni i zhdukur, Australia fillon hetimin pas zbulimit të dy objekteve nga imazhe satelitore

66

l'aerio scomparsoAustralia filloi sot një hetim për zhdukjen e avionit me numër fluturimi MH370 të kompanisë “Malaysia Airlines” duke njoftuar interceptimin e dy objekteve në jug të Oqeanit Indian, pas gati dy javë pistash të gabuara dhe shpresazh të zhgënjyera.

Të dy objektet të kapura nga imazhet satelitore, njëri prej të cilëve 24 metra, ka të ngjarë të jenë pista më e mirë aktuale, bënë të ditur disa zyrtarë australianë.

Kryeministri i Australisë Tony Abbott foli në parlament për informacione  të reja dhe të besueshme, të bazuara në të dhëna satelitore, objekte që mund të kenë lidhje me kërkimet.

E kritikuar për administrimin e krizës, hezitimin dhe informacinet kontradiktore, Malajzia këmbënguli gjithashtu në nevojën e verifikimit të llojit të objekteve të interceptuara në jug të Oqeanit Indian, rreth 2 500 kilometra në jugperëndim të qytetit australian Perth.