Angelina Jolie heq gjinjtë përfundimisht

60

topelementAngelina Jolie, aktorja 37 vjeçare, ka kryer një operacion për heqjen e gjinjve të saj, një zgjedhje mjekësore, sipas saj, për të parandaluar një rrezik në rritje të kancerit të gjirit.

Aktorja në fakt, është mbartëse e një geni defektuoz, që rrit rrezikun e kancerit. Mamaja e saj po ashtu, ka vdekur nga sëmundja e kancerit të gjirit, në moshën 56-vjeçare.

’Kur mora vesh se në ç’situatë isha, duhet të merrja masa’’, – ka deklaruar Jolie. Përpara operacionit, risku i zhvillimit të sëmundjes ishte 87%, sot ai nuk është veçse 5%. Aktorja ishte operuar në shkurtin e kaluar, dhe ishte bërë pjesë e një rindërtimi gjinjsh, vendosje protezash provizore.

‘’Nuk është se ndjehem më pak femër”, – ka thënë ajo. Ndjehem më e fortë, sepse kam bërë një zgjedhje të rëndësishme, që nuk e zvogëlon aspak feminilitetin tim’’. ‘’Nëse sot, po shkruaj në lidhje me këtë subjekt, nënvizon mamaja e 6 fëmijëve, është sepse shpresoj, se gra të tjera do të përfitojnë nga eksperienca ime’’/euronews/