Agimi i Artë bllokon kufirin me Shqipërinë

46

agimi_506529234Përfaqësues të “Agimit të Artë’ u tubuan paraditen e sotme në pikën kufitare të Kapshticës (në pjesën e tokës greke) në një protestë të pazakontë, e cila zgjati më shumë seç ishte parashikuar (1 orë).

Lajmi u konfirmua për News24, nga drejtori i kufirit, Ylber Zyberi. Forca të shumta policore monitoruan situatën në të dy anët e kufirit, për të shmangur një incident të mundshëm, ndërkohë që pati përforcim të kufirit.

Drejtori i kufirit Ylber Zyberi bëri me dije se për shkak të protestës u bllokua puna në pikën kufitare të Kapshticës, dhe asnjë qytetar shqiptar nuk u lejua për të kaluar në tokën greke, me qëllim shmangien e një përplasjeje të mundshme.

Drejtori i kufitar shqiptar kontaktoi me homologët grek, të cilën nuk i dhanë arsye pse u zhvillua protesta e paparaljmëruar, ndërkohë nuk u shënuan incidente.