80 mln dollarë për pikturën e artistit ende në jetë

72

Piktura e britanikut David Hockney do jetë puna më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand nga një artist që jeton.

Portreti i (Pool with Two Figures) pritet të shitet për 80 milion dollarë në Nju Jork në nëntor, sipas kompanisë së ankandit Christie’s.

Është “një nga kryeveprat e mëdha të epokës moderne”, shtoi Christie.

Rekordi aktual i takon amerikanit Jeff Koons. Skulputra e tij prej celiku u shit për 58 milionë dollarë në vitin 2013.

“Tani për tani, niveli i çmimeve për këtë pikturë është vendosur për 80 milion dollarë, gjë që nuk do të thotë se unë dëshiroj ta lë të mbyllur, por është vendi ku e vendosim atë brenda kontekstit të historisë së tregut”, tha Alex Rotter nga Christie’s.

Pas 10 vitesh, kjo pikturë do të ketë vlerë akoma më të madhe dhe këtë e thonë me siguri punëtorët e ankandit.