58 notarë nga Saranda me not drejt brigjeve greke

80

Një grup prej 58 notarësh britanikë, francezë, holandezë dhe shqiptarë do të kalojnë me not distancën që ndan brigjet shqiptare me ishullin e Korfuzit.

Ky aktivitet i organizuar nga Agjencia Kombëtare e Bregdetit dhe autoritetet e Korfuzit tenton të sjellë në vëmendje jo vetëm aspektin turistik, por edhe atë historik.

Kanali i Korfuzit, një hapësire detare, e cila gjithmonë ka ndarë dy botë, është vetëm 2 km në pikën e saj më të ngushtë. Por, këto dy kilometra kanë ndarë gjithmonë këto brigje për arsye politike dhe historike. Për këtë arsye, ky aktivitet kërkon që të krijojë një urë lidhëse midis këtyre brigjeve për të nxitur më shumë shkëmbime kulturore, sportive dhe turistike.