5 fakte interesante rreth trurit

79

Intelligence conceptTruri i njeriut është gjëja më e madhe, më e komplikuar, dhe më e ndërlikuar se çdo gjë tjetër. Vetëm mënyra e funksionimit të tij të mahnit. Sot kemi për ju pesë fakte shumë intersante rreth tij, që shumë nga ju mund të mos i dinit më përpara.

5. Ujë
Qelizat e trurit përmbajnë një masë të madhe uji. Në fakt rreth 85% e trurit është ujë dhe kjo kordinohet me pothuajse çdo lëvizje të tij. Kur jemi të etur, ne ndjejmë marrje mendsh. Kjo ndodh sepse truri jonë nuk ka sasinë e ujit që i nevojitet. Prandaj dhe rekomandohet nga doktorët që të pimë sa më shumë ujë të jetë e mundur.

4. Pompimi i gjakut
Truri pompon më shumë se 20% të të gjithë rrjedhjes së gjakut në trup. Kjo do të thotë se truri jonë mund të pompojë deri në 750 ml çdo minutë. Kjo është diçka e mirë sepse trurit i nevojiten lëndët ushqyese dhe oksigjeni që mbart gjaku në sistem. Truri duhet të ‘lahet’ në gjak të freskët të oksigjenuar për të kryer funksionet e tij.

3. Konsumator i energjisë
Pesha totale e trurit përbën vetëm tre përqind të të gjithë trupit. Megjithatë, truri përdor më shumë se 20% të energjisë së trupit. E gjithë kjo energji përdoret për të mbajtur qelizat në funksion dhe në rritje. Kur vjen puna tek truri, masa s’ka rëndësi kur bëhet fjala për efikasitet.

2. Më i shpejtë se një kompjuter
Si njerëz ne jemi të familjarizuar me kompjuterat dhe mënyra se si ata funksionojnë. Shumë persona mendojnë se truri tonë nuk mund të konkurojë me një komputer. Por kjo është krejt e gabuar, sepse truri jonë mund të përpunojë më shumë se 10 deri në 16 lloj operacionesh. Dhe ky numër është për sekondë. Kjo do të thotë se truri jonë është shumë herë më i fuqishëm se një kompjuter. Dhe të mos harrojmë se truri jonë e shpiku kompjuterin.

1. Realitet subjektiv
Realiteti i çdokujt është në fakt ajo çfarë truri do që personi të mendojë. Në këtë mënyrë, truri ja u bën me ‘hile’ njerëzve. Kjo pjesë madhështore e trupit tonë ka mundësinë për të adaptuar gjërat dhe rrethanat në mendime specifike dhe perceptime rreth botës përreth. Truri është gjithmonë në favorin e njeriut të vet, madje dhe i gatshëm për të gjetur dëshmi ku nuk ka asgjë, vetëm që të mbështetë iderat e personit. Në këtë mënyrë, njerëzit kanë një kontroll mbi realitetin personal. Dhe të gjitha perceptionet janë të ndryshme nga personi në person, dhe kjo na bën të gjithëve të veçantë. Truri është gjithmonë duke na mbrojtur.